Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 27 januari 2010

Mexikansk majssoppa med quesadillas

Av Lena - 27 januari 2010 17:36

Vi ska alltså äta mexikanskt idag och det fick bli majssoppan från en sida med internationella recept. Jag gör exakt efter receptet förutom attjag halverar det men det har väl ingen se..  eh gastronomisk betydelse?


MAJSSOPPA    4 portioner:


2 burkar majskorn (c:a 700 gram)

4 msk olivolja

en nypa gourmetsalt

svartpeppar från kvarn

1 liter vatten

2 hönsbuljongtärningar

4 dl crème fraîche

4 tsk tacokrydda



Häll av spadet från majsen och låt den torka på hushållspapper.

Blanda majs med olja, salt och peppar.

Stek majsen i en het och torr stekpanna tills de börjar poppa lite och fått mörkbrun färg.

Häll över majsen i en kastrull och häll på vatten, buljong, crème fraîche och tacokrydda.

Koka upp och låt koka cirka 5 minuter, mixa till en slät soppa med stavmixer.


QUESADILLAS:

4 stora tortillabröd

400 gram mozzarella

1 paket luftorkad skinka (c:a 80gram)

1 kruka basilika

½ röd chilifrukt

svartpeppar från kvarn

olivolja till stekning



Lägg ut ett av bröden på en skärbräda och varva skivad mozzarella och skinka ovanpå.

Hacka örtkryddan och chili, strö över och krydda med svartpeppar.

Lägg det andra brödet ovanpå som lock, och se till att det är lite mozzarella på toppen som limmar fast brödet.

Dela brödet i "tårtbitar" och stek cirka en minut på varje sida och servera direkt till soppan.


Halvstekt majs (10 minuter dit)


  


Färdigstekt majs

(faktiskt 10 minuter senare när majsen sprätter och anfaller ansiktet)

 


I med resten och koka 5 minuter 

 


Mixa (enda Tupperware jag har men den funkar i dessa lägen)

  


Koka upp

  


Finhacka

  


Hacka

  


Klart för bröden

  


Klart för överdel och stekning

  


Om du vill se hur maten sen såg ut får du göra en gastroskopi! Vi åt ALLT!

Djefla gååått!

Fy fan! 5 majskorn av 5 möjliga!

Å vi som var så skeptiska?

*skäms*

P.S Använd matberedarens kniv istället för mixerstav så slipper du alla majskornens skal att tugga på. Jag vill inte sila det hela för då går jag miste om både smak och fibrer.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Avataria

27 januari 2010 18:53

(Betyder det nåt att spam-koden blev j u n k?)

Goooooott med quesadillas! Längtar! På lokala vuxengymnasiet finns en restaurang som gör vegetariska quesajaduvet som är grymt goda!

 
Daniel

Daniel

27 januari 2010 19:31

MMMMmmmmmm det var gott, nu är jag så mätt att jag storknar. Blev inget kvar till matlåda. Inte ofta man äter något som definitivt inte är likt något annat man ätit, kan jag varmt rekomendera till alla. Fantastiskt gott.
5 poäng av 5 möjliga

http://zwitter.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Lena

27 januari 2010 21:27

Ja, det var så gott! :)

 
Kari Receptomaten

Kari Receptomaten

27 januari 2010 22:27

Fem av fem möjliga - ja, det måste ju testas :)
Vill vi se hur maten ser ut nu +4 timmar efter får det nog bli en rektoskopi snarare ;) *underbältetäckligtskämtförlåt*

http://receptomaten.blogspot.com

 
Ingen bild

Lena

27 januari 2010 22:34

Humor är inte en bristvara hos dig! *asgarvar*

 
Kryddburken

Kryddburken

28 januari 2010 11:56

Oj så läckert! Majsoppa är verkligen en favorit här hemma och du har ju dessutom lagt till ett superbt tillbehör som quesadillas! Gud så gott det ser ut! Hoppas allt e bra med dig! Kram från oss här på ön!

http://kryddburken.se

 
Ingen bild

Lena

28 januari 2010 13:48

Kryddburken: Överraskande gott var det och har kommit för att stanna hos oss :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Länkkärlek

Länkar

Senaste kommentarerna

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se