Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 16 januari 2010

Harissasås

Av Lena - 16 januari 2010 20:05



Harissa är gott till allt! Enda gången jag verkligen gillade burgaren på McDonald var när de hade med just Harissa i! Pasta finns på tub och burk men det är inte svårt att göra en sås själv heller.


HARISSA - SÅS ELLER PASTA

ger 2 dl


60 g torkad röd chilifrukt

2 msk spiskumminfrön

3 msk korianderfrön

4 vitlöksklyftor

1 tsk salt

5 msk olivolja


Gör så här:

Kärna ur och skär bort stjälkarna på chilifrukterna och lägg dem i varmt vatten. Låt dra cirka 1 timme eller tills de är mjuka.

Mal eller stöt spiskummin- och korianderfrön fint. Lägg de malda fröerna, de avrunna chilifrukterna, vitlöken och saltet i en matberedare och kör till en tjock pasta.

Låt matberedaren gå och häll långsamt ned oljan tills pastan har blivit jämn och tjock.

 
ANNONS
 
Kari Receptomaten

Kari Receptomaten

16 januari 2010 23:47

Människor som inte provat Harissa brukar sucka åt mig och säga Sambal. Jaja, ingen idé att försöka förklara.. ;)

Göra sin egen, ja varför inte?
Burkarna möglar fort tycker jag om man inte portionsförpackar och fryser in som med tomatpuré och paprikapuré.

http://receptomaten.blogspot.com

 
Ingen bild

Lena

16 januari 2010 23:54

Visst är det väl märkligt att sånt möglar fast det har så starka kryddor i sig?
Tomatpuré har jag aldrig behövt frysa in. Ajvar kan mögla.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se