Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 16 januari 2010

Det finns saker jag är rädd för

Av Lena - 16 januari 2010 12:33

Jag är rädd för surdeg! Eller - jag är rädd för att misslyckas. Och hur löjligt är inte det? Det är ju bara mjöl och vatten. Fast det är en massa jobb och hur vet man om man har gjort rätt? Jag har surdegs-martin's bok sedan före jul. Jag köpte rågmjöl och diskade en burk men efter att ha haft det stående på diskbänken i ett par veckor satte jag in det i skåpet. Burken stod och glodde på mig och gav mig dåligt samvete!

Undrar när jag ska våga?

Nu tänkte jag att om jag skriver det här så måste jag ju sätta igång annars får jag skämmas för mig själv.


I morgon bitti, då minsann!!! 
ANNONS
 
Kari Receptomaten

Kari Receptomaten

16 januari 2010 14:49

Jag ser mina fyra surdegar som husdjur, de behöver mat och kärlek för att trivas :)

Här kommer en länk som inte handlar om surdeg, men jag tror du vill ha den ändå - http://kivakuva.wordpress.com/2010/01/16/365-foton-2010-dag-7/

http://receptomaten.blogspot.com

 
Ingen bild

Lena

16 januari 2010 16:34

Åh!
*ler*

 
Kari Receptomaten

Kari Receptomaten

17 januari 2010 00:06

Nyfiken fråga, händer det något i din burk? Det är "imorgon" nu ;) Vilket rågmjöl ska du köra på? Koka vatten och låt det svalna utan lock och lufta, min surdegar gillar luftat vatten bäst... Kan vara min egen tro & teori dock ;)

http://receptomaten.blogspot.com

 
Ingen bild

Lena

17 januari 2010 00:16

Har inte lagt mig än så det är inte "i morgon" förrän jag vaknar! Haha! Jag har Kungsörnens grova. Det fanns inte ekologiskt.
Jahaaa! Koka vattnet först! Jag gör som du säger och spammar dig om det blir fel ;)

 
Kari Receptomaten

Kari Receptomaten

17 januari 2010 12:42

Vad innehåller KÖ grova? Mjölbehandlingsmedel? Det ska förhindra själva processen.

Änglamarks rågmjöl är min favorit. Saltå Kvarn har inget på mitt Coop, tyvärr.

http://receptomaten.blogspot.com

 
Ingen bild

Lena

17 januari 2010 12:49

Det står inget om mjölbeh- medel.
Ingredienser: grovt rågmjöl (framställt av hela rågkornet), maltmjöl av korn. Där jag handlade fanns inget ekologiskt alls:(

 
Kari Receptomaten

Kari Receptomaten

17 januari 2010 12:58

Men dåså, dåere ju bara köra på :) KÖ's grova är snyggt som topping, jag sprider med en stor på fylld kryddburk med grova hål.

Lite spännande att följa din suris, du tar väl bilder nu varje dag vid samma tid, antecknar doft, höjd, konsistens etc? Har du sett mina första trevande försök med just rågsur?

http://receptomaten.blogspot.com

 
Ingen bild

Lena

17 januari 2010 13:03

Hur mycket som antecknas ska jag låta vara osagt men klart jag dokumenterar! Sätter den i morgon bitti så får vi se. Spännande! Klart att det ska fotas hela tiden. Undrar om jag ska skaffa en övervakningskamera? Fniss!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Länkkärlek

Länkar

Senaste kommentarerna

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se