Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 14 januari 2010

Nu blev det kokta köttet stekt

Av Lena - 14 januari 2010 21:00

Resten av gårdagens högrev skulle ju bli pytt och det blev det. Det tar fasen ett par timmar när jag gör pyttipanna själv. I alla fall när jag bara har en stekpanna igång och vill ha allt småtärnat. Potatisen ska hålla runt centimetern och morötterna och palsternackan nästan ännu mindre.

Dessutom steker jag potatisen och allt annat var för sig eftersom allt ska vara olika inuti. Morötterna ska ha lite krisp och potatisen ska så klart vara mjuk inuti. Jag kokade några ärter också för det är gott i. I sista stund när allt är blandat och jag ger det en sista upphettning pytsar jag i lite finstrimlad purjo.

Den kokta högreven blev ett under av smak och mörhet när jag tärnade och stekte den.

Plussade på med en rökt skinkända på ett hekto och några kycklingtärningar jag hade i frysen sparade just för detta ändamål.


Var och en får dutta över sin egen tallrik med Tabasco, Worcestershire sauce eller chilisås. Rödbetor och stekt ägg är givet. Mums!


  

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Länkkärlek

Länkar

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se