Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 31 december 2009

Vår nyårsmiddag

Av Lena - 31 december 2009 17:00

Det skulle ha blivit Filets mignons black and white ā la vår egen style.

Eller – det blev det ju men inte som det var tänkt.

Utskuren biff och fläskfilé med bea och Karl Johansvampsås. Klyftad och med skalet kvar ugnsstekt bakpotatis till. Och vit sparris. Och sockerärter.

Det blev ”grus i maskineriet” av Kallejohansåsen. Den var fantastiskt god innan den gick i sopen! Gäster med gester!


Sås av Karljohansvamp


Blötlägg Karl Johan i 20 minuter. Häll bort spadet och fräs svampen med hackad schalotten i smör några minuter. Späd med mörk buljong och grädde, vitpeppra ur kvarn, och låt koka ihop tills den tjocknat. Smaka av med soja och kanske salt. 1 tsk gelé blandas gärna i.


Som tur var så hade jag ju trattisar som jag då gjorde på samma sätt med men den svampen har jag plockat, rensat och torkat själv så den hade inga farliga tillsatser!


Inga bildbevis för maten blev verkligen ful! Eller - sockerärter kan man alltid visa!

   
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Länkkärlek

Länkar

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se