Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 27 december 2009

Ett par ord om överkokt julskinka!

Av Lena - 27 december 2009 16:40

Skinkan som jag glömde i ugnen.


Det stod på etiketten att man antingen skulle lägga skinkan i blöt i rinnande kallt vatten i 20 minuter eller stillastående kallt vatten över natten. Jag tog medelvägen och lät den först ligga i rinnande vatten i 10 minuter och sedan stillastående vatten (som jag bytte ett par gånger) i ca en timma.


Skinkan blev perfekt! Lagom torr/saftig för min och sambons smak och en helt perfekt sälta!

Jag brukar ta bort det feta innan jag griljerar men det var inte mycket jag behövde ta bort!

Och när vi skivar upp den är där inga obehagliga överraskningar utan där är bara fin skinka!

  

Då blir man lite glad!


 
ANNONS
 
Kari Receptomaten

Kari Receptomaten

28 december 2009 01:29

Lite torr gör inget på en skinka, senap på och smör under :) Skinkan är godast när det faller ur bitar när man viker skivan, vet du hur jag menar då?

http://receptomaten.blogspot.com

 
Ingen bild

Lena

28 december 2009 01:32

Vet just precis hur du menar och det är ju så vi vill ha!
Du har bra smak du me! :)

 
Sambo-Daniel

Sambo-Daniel

28 december 2009 12:56

Håller helt med Kari, har nyss satt i mig 2 stycken skinkmackor med Johnys senap..mmmmmmmm

http://zwitter.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Länkkärlek

Länkar

Senaste kommentarerna

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se