Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 23 december 2009

Godaste fläskpannkakan utan fläsk till lunch

Av Lena - 23 december 2009 14:39

Frysrensningen fortgår.  10 cm falukorv och två baconpaket av restaurangtyp (400 gram)


Vispa samman 5 dl vetemjöl med 5 dl standardmjölk.

Vispa i fem ekologiska ägg av modell frukostägg.

Vispa i 5 dl mjölk och 2 tsk salt.

Låt svälla i minst 3 timmar.


Tärna falukorven smått och stek gyllene.

Finstrimla baconet och stek bort det feta så den får fin färg.

   

Smörj en långpanna med riktigt smör och mjöla den (då fastnar det inte).

Fördela korv/bacon i långpannan och häll i smeten.

  

Grädda strax under mitten av ugnen i 225° i ca 25-30 minuter

  

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Länkkärlek

Länkar

Senaste kommentarerna

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se