Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 23 december 2009

Julskinkan

Av Lena - 23 december 2009 01:09

Var hos min lokala ICA-handlare och råkade få syn på skylten "lokal mat".

Klart att jag genast greppade tag i högen och eftersom där låg en helt perfekt avlång sak på lagoma 2,5 kilo så slog jag till!

Karelius & Co heter företaget och det ligger i Lima.


  


Det står ingenting på etiketten om vad som är i förutom skinka. Går man på deras webbsida så finns inte skinkan med. Inte ett ord om "inga tillsatser".


Jag får väl maila som jag alltid gör.

Fast är den torr så är det inte deras fel ;)


Men varför blir det alltid bubblor mellan skinkan och griljeringen? Så griljeringen lossnar när man skivar skinkan!


Fick snabbt svar från Karelius & Co idag på mitt mail om vad skinkan innehöll (tillsatser):


"Hej Lena
Den innehåller endast koksalt med nitrit
Mvh Karelius Lima
God Jul"
Dä va bra dä!

 
ANNONS
 
Kari Receptomaten

Kari Receptomaten

23 december 2009 14:15

Griljeringen där - jag ska prova med lite potatismjöl i själva griljeringen. Läste någonstans nyligen med hittar inte källan igen.
Kan tänka mig att det fungerar lite klistrigt och hoppas det gör att det goda sitter kvar bättre :)

http://receptomaten.blogspot.com

 
Ingen bild

Lena

23 december 2009 14:42

Det funkar bra. Potatismjölet smakar ju inget och griljeringssmeten blir mindre rinnig!
Fast jag lurar på om inte "dubbelpanering" skulle funka bra?
Först något mjöl, sen smet å sen ströbröd. Hm!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Länkkärlek

Länkar

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se