Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 22 december 2009

En osedvanligt bra julskinka ...

Av Lena - 22 december 2009 23:39

... INTE!

Hög musik i köket och dörren gick igen när jag satt vid datorn!

  

Hörde inte pipet från timern!

Skulle kanske döpt om bloggen från alma mater till arma maten?


Både jag och sambon gillar skinkan lite torrare som man hade förr. Inte rosa och saftig - men - det här var väl att ta i!


Bra griljering:

1 ägg

3 msk grov senap

1 msk potatismjöl så inte griljeringen halkar av så lätt


Vissa har ju både honung och/eller kryddpeppar m.m men jag är lite konservativ.


Eftertexten rullar här:

Skinkan blev så jäkla bra! GOD! Skivorna föll inte isär som jag befarade utan är vackra och lagom saftiga åt mig och sambon!!! Tack för det!


 
ANNONS
 
Skönhetsbloggen!

Skönhetsbloggen!

22 december 2009 23:42

Hoppsan! :D

http://sockervadd.blogg.se

 
Ingen bild

Lena

22 december 2009 23:45

Hehe! Det var nog inte riktigt så jag sa när jag upptäckte det ;)

 
Kryddburken

Kryddburken

23 december 2009 00:25

Hej Lena!
Läste din kommentar inne hos en till mig väldigt nära matbloggs-vän. Tråkigt att du "förmodar" att jag inte skulle svara på frågor om jag fick en sådan. Jag kan säga dig att ; Det gör jag ALLTID! ;-) Tveka aldrig att maila el. ställa ngn fråga i kommentar el. gästbok. Jag har för avsikt att svara på ALLT, fast ibland kan det ta lite tid! Men jag proriterar mina läsar väldigt mkt! Önskar dig en riktigt God Jul & allt därtill! Hälsningar från ett snö-blåsigt Öland!

http://kryddburken.se

 
Ingen bild

Lena

23 december 2009 00:32

Hej
Oj. Ta inte illa upp. Det är bara det att jag följt din blogg och sett att du aldrig skriver i kommentarerna. Vissa gör aldrig det och det är inget fel! Förlåt om du missförstod och tog det som kritik eller liknande!
Önskar dig också en riktigt GOD JUL!
Hälsningar från ett svinkallt Falun :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Länkkärlek

Länkar

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se