Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 13 december 2009

Salamigryta

Av Lena - 13 december 2009 14:00

Det här är Jens Linders Salamigryta. Jag lagade den till vår inflyttningsfest tillsammans med en Boeuf bourgignon. Jag hade potatisgnocchi och sallad till. Jättegott trots att jag inte hittade annat än "vanlig" salami! Jag hade i mer vin och lät det puttra nästan 3 timmar.


Ingredienser till 8 portioner


1,2 kg högrev

salt

svartpeppar ur kvarn

1 msk smör

1 msk matolja

1 grovhackad gul lök

6 finhackade vitlöksklyftor

1 msk tomatpuré

1 msk vetemjöl

5 dl oxbuljong eller köttbuljong

1 dl rött vin (systembolagets förslag här)

1 tsk fänkålsfrön

100 g extra god italiensk salami



1. Putsa köttet från fett och senor och skär det i 4–5 centimeter tjocka bitar.


2. Salta och peppra köttbitarna och bryn dem noga på alla sidor i smör i en stekpanna. Lyft över bitarna i en stekgryta. Vispa ur stekpannan och häll över spadet

i grytan.


3. Bryn löken och vitlöken i stekpannan i matoljan tills bitarna mjuknar och blir genomskinliga, tillsätt tomatpurén och låt fräsa ytterligare någon minut.

Pudra över vetemjölet, rör om och låt fräsa ännu 1 minut. Ös över alltsammans i grytan.


4. Häll i buljongen och det röda vinet i grytan. Stöt fänkålsfröna och ös ner dem i grytan. Finstrimla salamin och rör ner i grytan.


5. Blanda väl och låt alltsammans sjuda i 1 ½ timme tills köttet blir riktigt mört. Servera med kokt potatis, potatis gnocchi eller pasta.


Rekommenderas!


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Länkkärlek

Länkar

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se