Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 12 december 2009

Hemkörd glögg!

Av Lena - 12 december 2009 22:30

Glöggen är färdig för konsumtion! Den hade nu stått i 3 veckor och 3 dagar. Vi hällde av den genom silduk ner i två kärl. Nu får den stå tills i morgon så att de sista jästresterna sjunker till botten. Man får inte vara snål och få med så mycket som möjligt utan lämna rejäl bottensats där jästsmaken är!

Klart vi har provsmakat. Jag blev glatt överraskad över att den inte smakar hemkokt med jäst. Den var verkligen riktigt god! Nästa år ska jag dock ha i lite mer kryddor. Den var hyfsat kryddad men kunde vara LITE mer.

Jag vet också att man egentligen ska sätta den ett par månader före man ska ha den för den blir bättre när den får stå till sig :)


  


Efter att ha haft dyra modern i telefon får jag veta följande:

Efter att ha silat av allt och därefter dekanterat bort bottensatsen så häller man tillbaks glöggen i väl rengjord hink och låter glöggen stå väl täckt av plast. Den får stå och gotta sig fram till jul för att åter hälla av allt utom bottensatsen som bildats. Då får man en glögg som inte skummar när man värmer den. Och bättre smak!

 
ANNONS
 
Kari Receptomaten

Kari Receptomaten

12 december 2009 23:08

Egen glögg? Jag är impregnerad!
Det är så länge sen jag bubblade eget men under sommer & höst har jag funderat att görat igen, alla grejer finns hemma... Men glögg.... Wow!

http://receptomaten.blogspot.com

 
Ingen bild

Lena

13 december 2009 09:04

Vad brukar du koka ihop då?

 
Ingen bild

Sambo-Daniel

13 december 2009 12:13

fantastiskt god och min favorit är Blossa starkvinsglögg men den här är i samma klass :)

 
Kari Receptomaten

Kari Receptomaten

13 december 2009 15:02

Sist var nog maskrosvin & finskt apelsin/potatisvin, men som sagt, det var länge sen - 15 år i runda slängar...

http://receptomaten.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Senaste kommentarerna

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se