Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 9 december 2009

Långkålens lov del 4

Av Lena - 9 december 2009 21:45

Helt fantastiskt! Nu har jag min grönkål från Harplinge och julen är räddad för hela släkten.

Tack vare Axel på Harplingekål och Per (Pär?) på ICA Maxi i Falun som verkligen har brytt sig.

När jag ringde ICA och frågade hade jag ingen aning om att jag skulle lyckas få hit kålen, jag bara hoppades.

Harplingekål hade ingen anledning att skicka kålen ända till Falun och hade inga rutiner för det heller men skickade en låda på 10 kg så jag kunde få mina önskade 4 kilo. Ja, jag är mållös!

Har lagt min lilla grönkålsresa undre egen kategori: Harplingekål - Halländs långkål.Här är foton på HÄRLIGHETEN!Detaljstudie!

     

 
ANNONS
 
Ingen bild

Axel Ericsson

6 december 2010 21:50

Hej!
Grossosten Bergendahls har Harplingekål på sitt lager. Det finns en Citygross i Falun. Citygross får sina varor från Bergendahl. Om någon är sugen på Harplingekål i år kan man gå till Citygross och be att de tar hem harplingekål till butiken.
/axel

 
Lena

Lena

7 december 2010 01:59

Hej Axel! Och tack snälla! Ska ringa dem i morgon och höra mig för!
Toppen!

http://almamater.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Senaste kommentarerna

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se