Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 8 december 2009

Gulaschsoppa

Av Lena - 8 december 2009 16:07

En riktigt bra fuskgulasch. Lättlagad och lättäten. Har jag en skvätt rödvin hemma så brukar jag ha i det. Dessutom tar jag alltid extra allt utom vätska av någon konstig anledning så jag börjar med min 3-liters gjutjärnsgryta men står sen där med fyra liter soppa som är mer som gryta!

Så här gjorde jag just idag:


GULASCHSOPPA


3 gula lökar, hackade

smör

2-3 vitlöksklyftor

500 g nötfärs

4 stora potatisar i skivor

2 röda paprikor i strimlor

5 msk tomatpuré

3 tsk paprikapulver

7 dl köttbuljong

5 dl standardmjölk.

salt

svartpeppar

1-2 tsk oregano

bladpersilja


Hacka löken och fräs i smör i en kastrull. Pressa ner vitlöken och färsen och låt det bli brynt.

Rör ner tomatpurén och låt den bryna med ett tag.

Lägg i potatis och paprika, häll på buljongen och mjölken.

Krydda med paprikapulver, jag brukar ta 2 tsk mild och 1 tsk stark sort.  

Låt soppan koka 15-20 minuter eller tills potatisen är mjuk.

Smaka av med salt, peppar och oregano. Det brukar ev behövas en vitlöksklyfta och lite paprikapulver till.


Garnera med bladpersilja och servera ett gott bröd till.


  

 
ANNONS
 
Kari Receptomaten

Kari Receptomaten

8 december 2009 23:52

Så här är det: Soppa, groppa & gryta.
Groppa är mellantinget :)

Det är Rebecca som lärt mig uttrycket, hon som ligger ovanpå mig i "Matbloggar att följa" listan.

http://receptomaten.blogspot.com

 
Ingen bild

Lena

9 december 2009 00:16

Haha! Ja, det här blev det en riktig "groppa"! Ett väldigt användbart ord för mitt kök!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Länkkärlek

Länkar

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se