Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 30 november 2009

Äckliga disktrasor!

Av Lena - 30 november 2009 17:11

Disktrasor bli snuskiga ganska snabbt!


Spar- (snål) tips:


Jag köper de tunna Wettexdukarna och klipper på hälften. En hel blir för stor för min hand och de mindre men tjockare är svårare att krama ur och blir fortare sura. Jag har ett antal i omlopp och allteftersom de inte är fräscha nog lägger jag dem i tvätten.

Jag tvättar alltid mina kökshanddukar i 90 grader. Inget sköljmedel för då suger de inte vatten så bra sen! När jag samlat ett antal handdukar som ska tvättas så passar jag på att slänga i disktrasorna med.  


Jag har provat att koka disktrasor men jag e lite nojig och vill byta vatten och koka om tills vattnet är kristallklart och det blir för mycket energiåtgång.


När disktrasorna är blöta rullar jag ihop dem, hänger på tork och sedan ställer dem i en bytta under diskbänken. Som ett pennställ! Bara att ta en ny vid behov!


Här står det en i ett glas men bara för att det skulle synas på bild.


  

 
ANNONS
 
trollpackan

trollpackan

1 december 2009 09:19

Japp, de går också att köra med i diskmaskinen om man nu har en sån;)

http://www.trollpackan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se