Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 29 november 2009

Sjömansbiff

Av Lena - 29 november 2009 17:00

Det är så gott att man har svårt att sluta äta! Det blev vår söndagsmiddag eftersom jag hade en rejäl omgång i frysen. Jag brukar laga det här när det är extrapris på lövbiff.


600 gram nötkött i tunna skivor.

smör

4 gula lökar i skivor

8-10 potatisar av fast sort, skalade och skivade, ca 4-5 mm

1 flaska Carnegie Porter, 500 ml

salt, vitpeppar

vatten

hackad persilja



Bryn köttskivorna på båda sidorna i smör. Salta och peppra.

Bryn löken i smör så den får aningens färg.


Vispa ur pannan med vatten ibland och spar i en egen skål så du får en buljong! En halvtaskig men ändå.


Varva kött, lök och potatis i en ugnsform eller gryta med potatis överst. Salta. Häll på portern och häll ev på lite vatte/buljongn om portern inte räcker. Vätskan ska nå nästan ändå upp.


  


Låt det hela koka på svag värme under lock på spisen eller i 200 ° ugn ca 45 minuter. Jag föredrar ugnen för det blir jämnare värme för potatisen.

Känn så potatisen blir klar. Smaka av.


Strö över hackad persilja och servera gärna med en klick smör eller Bregott på toppen.

  


På slutet återstår en gryta med matlådor till alla som inte vill ha!

  

 
ANNONS
 
Filifjonkan

Filifjonkan

30 november 2009 15:55

Hej Lena. Måste komma ihåg det namnet n u då det andra sitter som en smäck du vet sen förr. Oj så gott du lagat jag kan känna doften om jag sniffar ordentligt,.Blir hungrig. Här blir det kassler på risbädd till middag idag.
Lättgjort.
Hoppas allt ok borta hos dig är det väl hos mig. Har haft ett skapligt långt blogguppehåll. Fått ett litet Lukasbarnbarn så jag har blivit farmor med jösses.
Ja men nu är jag tillbaka tror tiden räcker nu. Kramis till dig. Roligt att se dig igen.

http://filifjonkan-se.bloggagratis.se/2009/10/09/2063947-nu-fungerar-det-450x450-sa-da-ar-filifjonkan-pa-banan-igen-enl-texten/#kommentarer

 
Ingen bild

Lena

30 november 2009 15:58

Hej! Kul med barnbarn, man får gratta!
Jag bloggar bara lite om vad jag lagar för mat. Bra att ha sin receptbok på nätet!
Kramis!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09


Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Länkkärlek

Länkar

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se