Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 22 november 2009

Tacopaj

Av Lena - 22 november 2009 20:52

Grunden till pajdegen har du här.


Jag köper tacoskrydda på enkilosburkar hos Martin Olsson för jag känner en som känner en som har kort och han handlar den burken åt mig. Har hittat (på nätet) hur man blandar egen tacos-krydda och det ska jag göra när den här burken är slut.

Hur mycket det är i en påse från affären vet jag inte. Borde jag ha kollat?


500 gram nötfärs

3/4 - 1 dl tacoskrydda

1 dl vatten

1 burk crème fraiche

Taco Sauce "hot"

1 tomat i skivor

riven ost


Bryn färsen. Blanda i kryddan och vattnet och låt koka ihop.

Lägg färsen i pajskalet. Bred över crème fraiche. Lägg ut tomatskivorna och klicka ut den hotta såsen lite här och där.

Grädda i ca 15 minutet i 200° ugn. Tag ut pajen och strö över osten. In i ugnen ett par minuter så osten nätt och jämt smälter. 

Servera med grönsallad och skal eller majschips.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Länkkärlek

Länkar

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se