Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 20 november 2009

Kasslergratäng tricolore

Av Lena - 20 november 2009 23:10

  

Potatis, strimlad

Kassler, strimlad

Gul lök, hackad

Purjolök, strimlad

Paprika i tre färger, strimlad

Vispgrädde

Riven ost

Vitlök, önskat antal pressade klyftor

Salt och vitpeppar


Ett måste till potatisen är en "månlandare":

  


Varva allt hur du vill men potatis överst och underst. Min form blev lite full så sista potatisen blev som ett litet berg sen. Lade paprikan i färgränder. Snyggt innan man lägger på sista potatisen :)

  

Salta på rätt bra för alla ingredienser kräver rätt mycket salt trots att kasslern är salt. Ställ in gratängen i ugnen i 20 minuter innan du häller i grädde så det når halva formen upp. Ost strös över på slutet.

Den här tog en timme i 200°

Det blev väldigt gott!


Fast jag lagar fortfarande mat som om min son bodde hemma! Om du läser det här just nu min son så kan du komma och hämta det som blev över!

     

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se