Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 14 november 2009

Trattkantarellsoppa

Av Lena - 14 november 2009 23:48

Den här soppan fick jag receptet till av min mamma som hittade det i Hemmets Journal för ett litet tag sedan. Ingen av oss har lagat den än så vi vet inte. Ska göra den nu för att äta den ikväll.

Alltså:

Trattkantarellsoppa  4 personer

150 g trattkantareller

1 msk smör

1 vitlöksklyfta

2 dl vispgrädde

1 dl vitt vin

5 dl hönsbuljong

1 msk svart vinbärsgelé

1 tsk ädelost

salt

peppar

Hacka kantarellerna och fräs dem i smör i 2 minuter. Pressa ner vitlöken.

Tillsätt grädden, vinet och buljongen och låt koka i 10 minuter.

Smaka av soppan med gelé, ädelost, salt och peppar.

Till serveringen:

100 g kallrökt lax

blanda:

½ dl crème fraiche

 1 dl färskriven pepparrot

salt, peppar och en nypa socker

Eftersom jag har torkad svamp så blötlägger jag 15 gram i en timme. Skippar också laxen eftersom vi i kväll ska äta förrätt med råraka och rom. Någon måtta får de va på lyxen :)

Förrätt: råraka med sikrom, rödlök och gräddfil

    

Soppan blev ganska god. Ökade till ett par msk ädelost och lite mer grädde eftersom smaken blev lite tunn. Hade smörstekt bröd och parmesanchips till å de va jävla gott.

  

 
ANNONS
 
Ingen bild

Ilse

13 augusti 2015 10:53

Jag har massor med torkade trattkantareller. Hittade din omvandlingstabell. Jag ska testa att ta 40 g av den torkade för att se om jag får mina 2 liter. Det var inte lätt att hitta denna information.

http://www.tasteline.com/Recept/Syltade_trattkantareller_rod_trumpetsvamp

Hälsningar
grodanilse@hotmail.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Länkkärlek

Länkar

Senaste kommentarerna

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se