Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 13 november 2009

En enkel och god dressing till pizzasallad

Av Lena - 13 november 2009 22:03

På början på 90-talet gick ett program på TV med bl.a Håkan Söderström (tror jag) om hälsosam mat. Jag köpte deras kokbok "Matfrisk". Där fanns ett recept på vitkålssallad som är en jättegod pizzasallad. Jag har alltså gjort den i snart 20 år och gillar den fortfarande så den måste ju vara god!


Den finns i två "storlekar"


5-6 port.

500 g finstrimlad vitkål

1 1/2 msk olja (jag tar rapsolja)

2 1/2 msk pressad citron eller vinäger (jag tar alltid vitvinsvinäger)

3 msk vatten

2 krm salt

2 krm grovmalen svartpeppar eller salladskrydda (jag tar peppar)

Blanda allt


Strimla vitkålen mycket tunn, t.ex med osthyvel. Häll dressingen över och blanda. Vill du ha vitkålssalladen så där "hängig" som på pizzerian så ska du massera in dressingen hårdhänt. 


10-12 port.

1 kg finstrimlad vitkål

1/2 dl olja

3/4 dl pressad citron eller vinäger (jag tar alltid vitvinsvinäger)

1 dl vatten

1 tsk salt

1 tsk grovmalen svartpeppar eller salladskrydda (jag tar peppar)


Det blir kanongott och passar nästan alltid som en liten förematenrätt


 
ANNONS
 
Ingen bild

jerry

14 februari 2015 13:49

pizzasallad

 
Lena

Lena

4 mars 2015 11:10

Jerry: där satte du huvudet på spiken ;)

http://www.almamater.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Länkkärlek

Länkar

Senaste kommentarerna

Översätt bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se